Fugebånd til vinduer

Små åbninger og revner i dine vinduer og døre kan være en stor kilde til at det trækker, eller dit klimaanlæg kommer på overarbejde. Fugebånd til vinduer kan være meget nyttig til afhjælpning af sådanne problemer, så du får et tæt vindue igen. Læs her vores guide om fugebånd til vinduer, og bliv klogere på hvornår og hvordan du bruger det.

Brug af fugebånd til vinduer

Mange bruger fugebånd, fordi deres vinduer har åbninger eller revner giver træk. Det bliver derfor brugt til at forhindre varmesvind især i vinterhalvåret, og også som en metode hvortil man kan spare energi.

Hovedegenskaberne ved fugebånd

Fugebånd til vinduer er udgjort af to ting som bliver sat sammen under fabrikering. For det første har det en speciel polyætylen struktur som er meget stærk, og som modstår meget høje og  lave temperaturer. Det indeholder også en speciel form for gummi der nemt sætter sig fast på vinduer, så det tætner alle åbninger. Gummien klistrer sig så at sige fast og dækker alle revner, uanset om dit vindue er af glas, metal eller træ.

Fordelene ved fugebåndet

• Fugebånd til vinduer er nemt at benytte, og enhver husejer kan nemt dække alle revner og åbninger ved vinduet. • Fugebåndet er nemt tilgængeligt i lokale butikker. • Det er billigt at købe og installere, da du ikke behøver specielle værktøjer eller anden arbejdskraft for at færdiggøre tætningen af vinduesåbningerne. Modsat andre typer af materialer, har fugebånd til vinduer en stor fordel i form af en bred anvendelighed. Uanset om dine vinduer er lavet af glas, træ eller metal, vil fugebåndet være yderst effektivt til at tætne enhver åbning eller revne. Materialet og teknologien brugt til at lave fugebåndet er blevet udviklet til at skabe  modstandsdygtige fugebånd som virker i alle miljøer. Uanset om det er en kold eller tør periode vi befinder os i, så skal det nok holde tæt.

Ulemper

Tapen har dog en ulempe, da det er nemt at fjerne efter montering. Børn der leger tæt på vinduet, kan nemt pille fugebånd af. Det er derfor vigtigt at du holder et lille øje med fugebåndet efter montering, hvis du har børn.

Påføring

For at effektivt installere fugebånd til vinduer, skal alle overflader af vinduet være både rent og tørt. Derefter skal du forsigtigt rulle fugebåndet ud, og tilføre jævnt tryk for ikke at danne luftbobler. Hvis det er en større åbning, skal du muligvis lægge flere lag af fugebånd på, for at få en fuldendt tætning.

Sådan vedligeholder du fugebånd

God vedligeholdelse af fugebåndet er vigtigt for at få det bedste ud af det. Du skal undgå at gøre fugebåndet fugtigt eller udsætte det for meget høje temperaturer. Dette vil svække båndet og gøre det nemmere at pille af. Du skal også undgå at udsætte det for tryk, som f.eks. kan forekomme ved hængslerne. Dette kan nemt trække båndet af. Hvis du følger disse ovenstående enkle trin, kan du være sikker på dine fugebånd til vinduer forbliver i god stand.

Her køber du fugebånd

Fugebånd til vinduer kan du købe i alle velassorterede byggemarkeder. Vil du gerne sikre dig de bedste tilbud på fugebånd, et stort udvalg samt et kort leveringstid er nettet et godt sted at købe fugebånd. Vi kan anbefale dig at tage et kig her:

10-4 Klik og Byg: Her finder du et stort udvalg af kvalitets fugebånd til lave priser. Når du kommer ind på siden så skriv “fugebånd” i søgefeltet i toppen til højre, for hurtigt at få et overblik over udvalget. Gå til butikken >>

XL-Byg: Hos XL-byg’s webshop finder du også et pænt udvalg af fugebånd til tætning af døre og vinduer. Gå til butikken >>

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *